Domotica


Domotica

Domotica wordt gebruikt om apparaten en installaties in en rondom een gebouw te automatiseren. Verlichting, verwarming, beveiliging, zonweringen, ventilatie, audio en video, keukenmachines, enzovoorts.

Geen bos van schakelaars en systemen op de muur

Gaat u verbouwen of heeft u nieuwbouwplannen? Laat uw technische installatie dan uitvoeren met domotica zodat alle techniek via domotica bediend kan worden.

Om de toepassing van technieken en technologieën beheersbaar te houden is centrale bediening een ‘must’. Losse systemen leiden immers tot één chaotische knoppenmuur.

Met domotica heeft u geen losse schakelaars meer nodig voor de bediening van de airco, de verwarming, de ventilatie, licht, geluid, beveiliging, de alarmering uit het invalidentoilet enzovoorts…

Makkelijk en handig bedient u alles met een touchscreen en/of via een app op uw mobiele device!

Domotica is energiebeheersing

Domotica kan bijdragen aan een flinke energiebesparing. Met bijvoorbeeld geprogrammeerde lichtschakelingen, daglichtafhankelijke regelingen, de koppeling van de centraal-uit knop met diverse stroom- en gasgebruikers en de koppeling van alarmsignalen met het uitschakelen van installaties, het automatisch aansturen van de zonwering via het KNX-weerstation, de koppeling van de beveiligingscamera’s en de intercom in het centrale bedieningssysteem, het sturen van de verwarming per ruimte enz.

De volgende domotica systemen worden door ons geïnstalleerd en ondersteund :