Centrale stofzuiger


Centrale stofzuiger

Met een centraal stofzuigsysteem kan je op een vlotte aangename manier in een mum van tijd de volledig woning stofvrij maken. Door de grote centrale opvangbak kan je ook een ruimte tijd voort zonder ook maar een keer naar je systeem te kijken. Die vervelende geur en fijne stofdeeltjes die een traditionele stofzuiger in de woning terug brengt ben je ook voor altijd van verlost.

Anders dan bij normale stofzuiger, maakt een centraal stofzuigsysteem korte metten met alle huisstofmijt en stofdeeltjes. Bij een traditionele stofzuiger wordt de gefilterde lucht weer dezelfde ruimte in geblazen, waardoor er altijd restjes stof achterblijven. 

Voorkom allergiën

Bij een centrale stofzuiger wordt de afgezogen lucht afgevoerd naar een centrale afgesloten eenheid in huis. Gefilterde lucht wordt naar buiten afgevoerd zodat u kunt genieten van stofvrije zuivere lucht in uw woning. Luchtvervuiling is niet alleen schadelijk voor mensen met allergieën. Er bestaan ook gezondheidsrisico’s voor mensen zonder overgevoeligheid voor stof. Het eerste teken is vaak hoofdpijn, daarna volgt moeheid. Daarnaast kunnen er zicht ontstekingen in de luchtwegen vormen of huidklachten optreden. Een gezonde werk en leefomgeving zonder huisstofmijt en andere allergenen zorgt dus voor een hogere productiviteit en aangenamere leefomgeving.

Werking van centrale stofzuiger

Een centraal stofzuigsysteem werkt met verschillende aansluitpunten in de woning. De hoeveelheid aansluitpunten in de woning varieert naar gelang de oppervlakte en bereikbaarheid van alle ruimtes. Het stofzuigen zelf gebeurd met een flexibel die je in verschillende lengtes en types kan verkrijgen. Zodra de stofzuigslang in het contact geplaats wordt kan het systeem automatisch in werking treden of aan de hand van een schakelaar op de flexibel. De opgezogen lucht die via de buizen de weg vind naar de stofzuigmotor passeert de cycloon en opvangbak. Nadat de afscheiding gebeurd van het opgezogen stof, verlaat de lucht door de filter die op zich de fijnste stofdeeltjes tegenhoud. Het grote voordeel van een centraal stofzuigsysteem is dat men de lucht die gefilterd is naar buiten stuurt zodat onaangename geurtjes en bacteriën niet in de woning achterblijven.